Malin Frantz!

juni 4, 2024

Jakten på glimmers!

 

Usch. Det har inte alls varit en speciellt härlig vår för mig. Mitt skov vill inte ge med sig och jag känner mig orkeslös, trött och svag. Jag har ont! Jag försöker göra små utflykter till gymmet men det vill inte fungera. Det var länge sen ett skov höll i så här länge! Kortisonkuren jag fick för ett tag sen hjälpte bara där och då och jag är inte så förtjust i att äta värktabletter. Jag gör så gott jag kan för att hålla modet uppe. Maskera för omgivningen och familjen hur jag mår. Det är ju inte speciellt kul att ha en mamma eller fru som bara är trött och gnäller hela tiden! Men i bland så faller jag igenom och min man får ta hand om mig och han är fantastisk med sitt förstående och sin omtanke. Är nog mest jag som känner mig sjukt osexig när jag mår såhär. Jag vill bara sova.

 

 

Men jag kämpar på och ett av mina så knep för att hitta positiva stunder i vardagen är att leta efter glimmers. För er som inte vet vad glimmers är, så är det motsatsen till triggers. Triggers får ju oss att må dåligt, tappa tålamodet och aktivera saker i hjärnan som gör oss irriterade och sura. Glimmers gör det motsatta. De får oss att känna tacksamhet och uppskattning för livet omkring oss. Det är ofta små saker. En kopp kaffe i solen, ett nytt blad på min monstera…

 

 

Det gäller att liksom stanna upp och titta på det förunderliga i livet. Det lilla i det stora. Att hitta saker som man blir glad av så att man inte gräver ner sig i smärta och självömkan.

 

 

Ett vilset solsken på skogspromenaden är så vackert, det ger lite hopp och inre frid att vara ute i naturen. Promenader är det jag orkar med just nu. Jag är så vansinnigt trött på att vara trött!! Jag vill bara vara mig själv igen!

 

 

Min backtimjan som jag planterade för två år sen sprider sig längs kanten på gräsmattan! Jag älskar den! Både färgen, de små, små blommorna och doften gör mig lycklig!

 

 

Årets första fyrklöver. Det är lite min grej att hitta fyrklöver. Har massor torkade hemma, i böcker, i telefonskalet, i en glasburk där jag samlat dem. Det är lycka!

 

 

Kattgos är ju också höjden av glimmer. Kärlek på alla sätt. Att få ligga med en katt i knät under en filt i soffan när man mår dåligt ger massor med glädje.

 

Jag hoppas på snar bättring här och önskar dig en dag full av glimmers!

Kram Malin

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil, Uncategorized

Studentvecka och mys med Bob och Bittan!

  Vilken vecka det har varit! Min äldste son tog studenten i tisdags och stoltare kan väl ingen vara än en mor i det läget! Efter tre år på livsmedelsprogrammet med inriktning på konditori och bageri så stod han där. Nybakad student, redo att springa ut i...

Läs mer

Livsstil

Söstra mi!

  Helgen har spenderats med man och syster med familj i Halmstad. God mat som alltid när vi är där. Jag och min syster delar intresset för god mat och dryck, även om hon är utbildad kock och konditor så hon är betydligt vassare på det hela än mig, så lagar vi...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Mini make over i köket och midsommarsnaps!

I går kände jag att måttet var rågat. Jag hade fått nog. Inte en dag till tänkte jag stå ut med att leva på detta sätt!!! I 10 år har vi bott i vårt hus. I 10 år har jag velat ha ett nytt kök. I 10 år har alla andra projekt gått före. För några år sen så målade jag...

Läs mer

Livsstil

Gräsänkligheter!

  Denna fantastiska fredag började kanske inte så himla fantastiskt som man kanske önskat att fredagar borde börja. Ni vet, någon smyger sig försiktigt in i rummet med en frukostbricka fylld med nybakta croissanter, hemgjord persikomarmelad, nån smetig lagrad...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Enchanted!

    Are you ready for it? Är ni redo att höra om min helg i Stockholm och mitt besök på Friends arena när Taylor Swift för första gången besökte Sverige? Är ni redo för en bildkavalkad med suddiga inzoomade iphonbilder? Men först. Jag är så otroligt...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

En ljuvlig dag.

  Den här dagen har varit en sån där dag som fyllt upp själen med liv. En dag då jag fyllt upp mina energidepåer med njutning och lust till allt som gör livet här på jorden värt att leva. Jag har varit i nuet, i kontakt med kroppen, själen och livet. Morgonen...

Läs mer

Livsstil

Tillbaka på gymmet!

Nu äntligen känns det som att Kennert har börjat släppa taget och jag kan så sakteliga ta mig tillbaka på gymmet igen! Den här veckan har jag varit på plats 3 dagar och känt på vikterna igen. Jag älskar att träna, att känna mig stark, frisk och få upp flåset.......

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Ett svårt fall av dyspurgoli!

  Denna söndag har spenderats i städandets tecken! Städa är det värsta jag vet. Det är så vansinnigt tråkigt! Jag är dessutom helt galet dålig på det. Jag kan gnugga på en fläck i tid och evighet utan att fanskapet ger med sig. Spraya på medel, byta till...

Läs mer

Livsstil

Vips så finns man inte mer, minns det när du tvekar.

I morgon är det 7 år sedan min pappa körde rakt in i himlen med sin sprillans nya röda lilla sportbil. Jag kan inte tänka mig att han skulle kunnat göra en bättre entré där utanför pärleporten. Nerkabbat. I full fart. i sin nya bil som han köpt till sig själv i...

Läs mer