Malin Frantz!

maj 29, 2024

Mini make over i köket och midsommarsnaps!

I går kände jag att måttet var rågat. Jag hade fått nog. Inte en dag till tänkte jag stå ut med att leva på detta sätt!!! I 10 år har vi bott i vårt hus. I 10 år har jag velat ha ett nytt kök. I 10 år har alla andra projekt gått före. För några år sen så målade jag kaklet och satte folie på bänkskivorna för att sminka grisen lite. Kakelplattorna var bruna med blommor på och bänkskivorna i mörkbrun faner. Förfärligt! Luckorna har spegeldörrar i nån gulaktig ek-kopia folierat på sig och går inte att måla och personen som ritade eländet hade förmodligen inga saker att ställa i köket för där finns ingen plats. Jag hatar mitt kök. Jag lagar väldigt mycket mat, älskar att laga mat! Älskar hushållsprylar och att umgås i köket. Men nej, inte i mitt kök.

 

 

 

Nu har tyvärr färgen på kaklet dessutom skavts av så nu är det värre än det var från början!

 

Nåväl! Vi sitter aldrig i köket och äter, vi sitter i vårt uterum vid vårt stora runda matsalsbord. Därför ansåg jag att vi helt enkelt behövde en köksö snarare än ett matbord. Sagt och gjort så for jag ner till Ikea som ett skållat litet troll efter ett glatt besök hos revisorn! Jag hittade scan and go i deras app och det är ju så vansinnigt smidigt! Jag gör likadant på Willlys när jag handlar där. Blippa allt i telefonen, betala och åk hem!

Väl hemma börjar det som mina barn kallar för vuxenlego! Nämligen att bygga ihop alla delar i de platta paketen som jag tack vare år av gymmande orkade bära både in och ut ur bilen och in i huset. När mannen kom hem möttes han av en genomsvettig fru med håret som en vansinnig gloria runt huvudet, endast iklädd stringtrosor och linne och med ett lätt galet uttryck i blicken. Kartonger, plast och diverse skruvar utspridda överallt. Men köksön var nästan helt klar och han behövde bara hjälpa till med det absolut sista!! Jag var galet stolt efteråt!

 

 

En liten serveringsvagn för ytterligare förvaring och ett par tjusiga barstolar fick såklart också följa med hem! Jag är så nöjd! Nu är i alla fall mitten av mitt kök fint!

 

Jag hann också sila upp mina snapsar som jag ruvat på ett par veckor. En god vän kom förbi en dag och ville ta rabarber till en midsommarsnaps och efter lite småprat så var det plötsligt jag som stod med uppdraget att göra snaps! Kan också ha varit så att jag erbjöd mig för att jag tycker att det är så kul! Så dubbel sats med rabarber, vanilj och en liten luring med blåbär, pomerans, stjärnanis och vanilj. I två veckor har dessa stått ute i mitt förråd och gottat sig!

 

 

Japp, jag stavade fel till pomerans, men jag orkade inte göra om etiketten! Det får va charmigt fel fast det skaver lite.

 

 

Visst blev den vansinnigt vacker rabarbersnapsen? Mycket god också måste jag säga!

Recept:

  • 700g rabarber, blåbär eller vad man nu vill ha.
  • 1 vaniljstång (I blåbärssnapsen hällde jag även i 4 pomeransskal och 3 stjärnanis)
  • 300g socker (jag ville ha den söt!)

Blanda detta och låt stå och dra ett dygn. Skaka då och då så sockret löser sig. Tillsätt sen 1 flaska brännvin special och låt stå i ca 2 veckor på en sval plats, skaka då och då.

 

Nu är jag helt slut efter dagens äventyr och ska gå å lägga mig. Det finns inget bättre än att krypa ner i nytvättade sängkläder efter att ha duschat av sig en hysterisk svett-hantverkar-look.

Så kram och god natt! / Malin

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil, Uncategorized

Studentvecka och mys med Bob och Bittan!

  Vilken vecka det har varit! Min äldste son tog studenten i tisdags och stoltare kan väl ingen vara än en mor i det läget! Efter tre år på livsmedelsprogrammet med inriktning på konditori och bageri så stod han där. Nybakad student, redo att springa ut i...

Läs mer

Livsstil

Söstra mi!

  Helgen har spenderats med man och syster med familj i Halmstad. God mat som alltid när vi är där. Jag och min syster delar intresset för god mat och dryck, även om hon är utbildad kock och konditor så hon är betydligt vassare på det hela än mig, så lagar vi...

Läs mer

Livsstil

Jakten på glimmers!

  Usch. Det har inte alls varit en speciellt härlig vår för mig. Mitt skov vill inte ge med sig och jag känner mig orkeslös, trött och svag. Jag har ont! Jag försöker göra små utflykter till gymmet men det vill inte fungera. Det var länge sen ett skov höll i...

Läs mer

Livsstil

Gräsänkligheter!

  Denna fantastiska fredag började kanske inte så himla fantastiskt som man kanske önskat att fredagar borde börja. Ni vet, någon smyger sig försiktigt in i rummet med en frukostbricka fylld med nybakta croissanter, hemgjord persikomarmelad, nån smetig lagrad...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Enchanted!

    Are you ready for it? Är ni redo att höra om min helg i Stockholm och mitt besök på Friends arena när Taylor Swift för första gången besökte Sverige? Är ni redo för en bildkavalkad med suddiga inzoomade iphonbilder? Men först. Jag är så otroligt...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

En ljuvlig dag.

  Den här dagen har varit en sån där dag som fyllt upp själen med liv. En dag då jag fyllt upp mina energidepåer med njutning och lust till allt som gör livet här på jorden värt att leva. Jag har varit i nuet, i kontakt med kroppen, själen och livet. Morgonen...

Läs mer

Livsstil

Tillbaka på gymmet!

Nu äntligen känns det som att Kennert har börjat släppa taget och jag kan så sakteliga ta mig tillbaka på gymmet igen! Den här veckan har jag varit på plats 3 dagar och känt på vikterna igen. Jag älskar att träna, att känna mig stark, frisk och få upp flåset.......

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Ett svårt fall av dyspurgoli!

  Denna söndag har spenderats i städandets tecken! Städa är det värsta jag vet. Det är så vansinnigt tråkigt! Jag är dessutom helt galet dålig på det. Jag kan gnugga på en fläck i tid och evighet utan att fanskapet ger med sig. Spraya på medel, byta till...

Läs mer

Livsstil

Vips så finns man inte mer, minns det när du tvekar.

I morgon är det 7 år sedan min pappa körde rakt in i himlen med sin sprillans nya röda lilla sportbil. Jag kan inte tänka mig att han skulle kunnat göra en bättre entré där utanför pärleporten. Nerkabbat. I full fart. i sin nya bil som han köpt till sig själv i...

Läs mer