Malin Frantz!

maj 24, 2024

Gräsänkligheter!

 

Denna fantastiska fredag började kanske inte så himla fantastiskt som man kanske önskat att fredagar borde börja. Ni vet, någon smyger sig försiktigt in i rummet med en frukostbricka fylld med nybakta croissanter, hemgjord persikomarmelad, nån smetig lagrad ost och en flaska champagne som man sedan äter i sängen tillsammans med sin vältränade solbrända man. Och när man sedan ätit stiger man upp och fötterna landar på en fluffig matta ovanpå ett polerat marmorgolv medans man blickar ut över den soliga himlen och havet som brusar utanför den stora balkongen. Sen klär man på sig sin prinsessklänning, sin nyputsade krona och vandrar ner längs med stranden för att gosa med sin rosa enhörning ihop med små älvor i glitter och glamour!

Nej. Istället vaknade jag ensam i sängen med med dregel på kudden, håret på ända och kall om rumpan då stora skeden i äktenskapet tagit sitt pick och pack och stuckit till München den här veckan. Frukosten bestående av bananpannkaka med hallon inmundigades i all hast på salongen och när burken skulle diskas ur så gjorde en splash från vattenkranen en saltomotal och skvätte upp det kvarvarande innehållet av halvmosade hallon rakt på min vita T-shirt. Härligt. Jag har sett ut som en lodis utan tvättmöjligheter hela dan i dag på jobbet.

 

 

Nåväl, arbetsdagen har annars flutit på och jag har fått förklara att jag bara är klantig och inte helt har tappat det ur hygienisk synpunkt för varje kund som kommit in under dagen.

När jag sen gått och längtat efter en tomatsallad med burrata till kvällsmat toppad med pestodressing och tryffelsalami mest hela eftermiddagen och tassar in på matbutiken här hemma så fanns inget av de ingredienser jag behövde så började jag faktiskt surna till lite! Nu kan ju inte min lokala lilla butik veta vad jag är sugen på till kvällsmat när jag är gräsänka, men tyvärr har utbudet här hemma försämrats i takt med att priserna dragit rejält i höjden vilket gör att jag allt oftare lämnar samhället för att handla. Jag fick helt enkelt sätta mig i bilen och dra till Alvesta för att hitta det jag behövde för en prinsesserlig måltid!

 

 

Mina vänner. Denna sallad är ren magi och god så det dansar i munnen!

 

 

Receptet lyder som följer:

  • 1 st stor Burrata eller en förpackning med små
  •  3-4 stora tomater i blandade färger
  • Färsk oregano
  • Färsk basilika
  • Färsk timjan
  • 1 burk marinerade kronärtskockor
  • 2 msk pesto
  • 1 msk balsamvinäger rosé
  • Salt och peppar
  • 1 Pkt tryffelsalami

Skär tomaterna i bitar och blanda med kronärtskockan och örterna, salta och peppra. Ta lite av spadet från kronärtskockorna och blanda med pesto och vinäger till en dressing. Lägg upp tomatsalladen på en tallrik, gör små tjusiga rosor av salamin och lägg burratan som kronan på verket ( eller som små kronor om du väljer minivarianten) och toppa med din dressing! Vansinnigt gott som tillbehör till grillat eller som jag som frossade i det till kvällsmat. Orkade i och för sig bara halva så jag har lunch i morgon också!

Kvällen har sedan spenderats med egenvård av utséendet i form av färgning av grå utväxt i hårbotten, färgning av bleka tråkiga ögonbryn och helt färglösa ögonfransar. Jag säger bara det: Det tar fan längre och längre tid att fixa till sig i den här åldern och resultatet bli bara sämre och sämre! Men nu ser jag åtminstone ut som jag är “fräsch för min ålder” som det så fint heter!

Jag svängde även ihop en hårtonic för att främja hårväxt och blodcirkulationen i hårbotten. Superenkelt! Fyll en liten sprayflaska med rosenvatten, några droppar ricinolja och 10-20 droppar eterisk olja av rosmarin, skaka och spraya i hårbotten. Bra även för er tunnhåriga karlar där ute!

Undertiden färgerna satt i mitt huvud drack jag rosévin och åt chips med creme fraiche, romkulor och rödlök. Vansinnigt gott! Men bara om man har lättsaltade, räfflade västkustchips, annars är det inte lika smaskigt. Det har Anna lärt mig!

 

 

Dagen slutade med andra ord väldigt bra trots dess kladdiga början. Jag är mätt, ren, varm och snygg. Nu ska jag lägga mig tidigt i säng och hoppas att katterna sover längre än till kl 06 i morgon bitti. Jag behöver vara pigg och alert i morgon för då vankas det tjejfest och dans på byakrogen!

Ha en ljuvlig helg! Kram Malin

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil, Uncategorized

Studentvecka och mys med Bob och Bittan!

  Vilken vecka det har varit! Min äldste son tog studenten i tisdags och stoltare kan väl ingen vara än en mor i det läget! Efter tre år på livsmedelsprogrammet med inriktning på konditori och bageri så stod han där. Nybakad student, redo att springa ut i...

Läs mer

Livsstil

Söstra mi!

  Helgen har spenderats med man och syster med familj i Halmstad. God mat som alltid när vi är där. Jag och min syster delar intresset för god mat och dryck, även om hon är utbildad kock och konditor så hon är betydligt vassare på det hela än mig, så lagar vi...

Läs mer

Livsstil

Jakten på glimmers!

  Usch. Det har inte alls varit en speciellt härlig vår för mig. Mitt skov vill inte ge med sig och jag känner mig orkeslös, trött och svag. Jag har ont! Jag försöker göra små utflykter till gymmet men det vill inte fungera. Det var länge sen ett skov höll i...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Mini make over i köket och midsommarsnaps!

I går kände jag att måttet var rågat. Jag hade fått nog. Inte en dag till tänkte jag stå ut med att leva på detta sätt!!! I 10 år har vi bott i vårt hus. I 10 år har jag velat ha ett nytt kök. I 10 år har alla andra projekt gått före. För några år sen så målade jag...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Enchanted!

    Are you ready for it? Är ni redo att höra om min helg i Stockholm och mitt besök på Friends arena när Taylor Swift för första gången besökte Sverige? Är ni redo för en bildkavalkad med suddiga inzoomade iphonbilder? Men först. Jag är så otroligt...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

En ljuvlig dag.

  Den här dagen har varit en sån där dag som fyllt upp själen med liv. En dag då jag fyllt upp mina energidepåer med njutning och lust till allt som gör livet här på jorden värt att leva. Jag har varit i nuet, i kontakt med kroppen, själen och livet. Morgonen...

Läs mer

Livsstil

Tillbaka på gymmet!

Nu äntligen känns det som att Kennert har börjat släppa taget och jag kan så sakteliga ta mig tillbaka på gymmet igen! Den här veckan har jag varit på plats 3 dagar och känt på vikterna igen. Jag älskar att träna, att känna mig stark, frisk och få upp flåset.......

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Ett svårt fall av dyspurgoli!

  Denna söndag har spenderats i städandets tecken! Städa är det värsta jag vet. Det är så vansinnigt tråkigt! Jag är dessutom helt galet dålig på det. Jag kan gnugga på en fläck i tid och evighet utan att fanskapet ger med sig. Spraya på medel, byta till...

Läs mer

Livsstil

Vips så finns man inte mer, minns det när du tvekar.

I morgon är det 7 år sedan min pappa körde rakt in i himlen med sin sprillans nya röda lilla sportbil. Jag kan inte tänka mig att han skulle kunnat göra en bättre entré där utanför pärleporten. Nerkabbat. I full fart. i sin nya bil som han köpt till sig själv i...

Läs mer