Malin Frantz!

juni 9, 2024

Söstra mi!

 

Helgen har spenderats med man och syster med familj i Halmstad. God mat som alltid när vi är där. Jag och min syster delar intresset för god mat och dryck, även om hon är utbildad kock och konditor så hon är betydligt vassare på det hela än mig, så lagar vi fantastisk mat tillsammans. Glädjen i att stå i köket tillsammans med min syster över ett gals vin och tillsammans skapa rätter som dansar i mun och mage är en ren fröjd och jag hatar att vi bor så långt ifrån varandra. Helst hade jag velat ha henne och hennes familj i huset här bredvid! Jag tror att vårt intresse för mat väcktes i köket hemma hos mormor där vi spenderade så mycket tid vi kunde när vi var små. Där vaknade man till världens godaste havregrynsgröt med sirap och mjölk. Man åt sås med sked från steken som puttret på spisen i timmar och man fick snällt hjälpa till att rensa ogräs från de prunkande grönsakslanden och smaka på solmogna tomater och gurkor från de två växthusen. Där fick vi lära oss att laga mat från grunden. Det är något jag är oerhört tacksam för i dag.

 

 

Finaste!

 

 

Iste med mynta från syster trädgård.

 

I går hade syrran en fläsksida som stod och puttrade i en kastrull när vi kom, den skivade vi upp och smetade in med glace och körde på i ugnen. Fläsk är ju så vansinnigt gott!

 

 

Hur gott!

 

 

Till detta serverades en grillad paprikasallad med vitost och rostad mandel, en makalöst god kombination!

 

 

Salad nummer två bestod av avokado, duschar av lime, chili och hutlösa mängder koriander! Makalöst gott!

 

 

I dag firades systerdotterns 13-årsdag med fint kalas!

 

 

Sockersaltad laxsida med potatis, ärtor och dillsås!

 

 

Och en somrig marängtårta som födelsedagsbarnet dekorerade själv.

 

 

Det har verkligen varit ett skönt dygn med nära och kära. Det var också välbehövlig vila inför veckan som kommer då jag är fullt uppe i förberedelserna inför sonens student! På tisdag smäller det! Tänk att jag har en son som tar studenten! I dag kom han hem med nyköpt bil och i onsdags var han på bal. Jag kan inte fatta det. Nyss var det ju liksom jag själv som tog studenten! För inte fasen kan det va 26 år sen i alla fall!!!

 

 

Stilig så mammahjärtat brister!

 

Nu blir det en stilla kväll i soffan framför nån halvtaskig serie och lite listor som ska skrivas så allt är i sin ordning inför veckan som kommer. I morgon ska jag baka tårtor och fixa det sista inför den stora dagen! Det känns inte som att jag har koll på nåt! Men studenten tar han väl på ett eller annat sätt!

 

Kram Malin

2 Kommentarer

  1. Gunnargul@hotmail.com'

    Tack själv för en supermysig helg gumman🥰 Love you mega🫶🏼

    Svara
    • Älskar dig med! Mega mega! Tack för en mysig helg! ❤️

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil, Uncategorized

Studentvecka och mys med Bob och Bittan!

  Vilken vecka det har varit! Min äldste son tog studenten i tisdags och stoltare kan väl ingen vara än en mor i det läget! Efter tre år på livsmedelsprogrammet med inriktning på konditori och bageri så stod han där. Nybakad student, redo att springa ut i...

Läs mer

Livsstil

Jakten på glimmers!

  Usch. Det har inte alls varit en speciellt härlig vår för mig. Mitt skov vill inte ge med sig och jag känner mig orkeslös, trött och svag. Jag har ont! Jag försöker göra små utflykter till gymmet men det vill inte fungera. Det var länge sen ett skov höll i...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Mini make over i köket och midsommarsnaps!

I går kände jag att måttet var rågat. Jag hade fått nog. Inte en dag till tänkte jag stå ut med att leva på detta sätt!!! I 10 år har vi bott i vårt hus. I 10 år har jag velat ha ett nytt kök. I 10 år har alla andra projekt gått före. För några år sen så målade jag...

Läs mer

Livsstil

Gräsänkligheter!

  Denna fantastiska fredag började kanske inte så himla fantastiskt som man kanske önskat att fredagar borde börja. Ni vet, någon smyger sig försiktigt in i rummet med en frukostbricka fylld med nybakta croissanter, hemgjord persikomarmelad, nån smetig lagrad...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Enchanted!

    Are you ready for it? Är ni redo att höra om min helg i Stockholm och mitt besök på Friends arena när Taylor Swift för första gången besökte Sverige? Är ni redo för en bildkavalkad med suddiga inzoomade iphonbilder? Men först. Jag är så otroligt...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

En ljuvlig dag.

  Den här dagen har varit en sån där dag som fyllt upp själen med liv. En dag då jag fyllt upp mina energidepåer med njutning och lust till allt som gör livet här på jorden värt att leva. Jag har varit i nuet, i kontakt med kroppen, själen och livet. Morgonen...

Läs mer

Livsstil

Tillbaka på gymmet!

Nu äntligen känns det som att Kennert har börjat släppa taget och jag kan så sakteliga ta mig tillbaka på gymmet igen! Den här veckan har jag varit på plats 3 dagar och känt på vikterna igen. Jag älskar att träna, att känna mig stark, frisk och få upp flåset.......

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Ett svårt fall av dyspurgoli!

  Denna söndag har spenderats i städandets tecken! Städa är det värsta jag vet. Det är så vansinnigt tråkigt! Jag är dessutom helt galet dålig på det. Jag kan gnugga på en fläck i tid och evighet utan att fanskapet ger med sig. Spraya på medel, byta till...

Läs mer

Livsstil

Vips så finns man inte mer, minns det när du tvekar.

I morgon är det 7 år sedan min pappa körde rakt in i himlen med sin sprillans nya röda lilla sportbil. Jag kan inte tänka mig att han skulle kunnat göra en bättre entré där utanför pärleporten. Nerkabbat. I full fart. i sin nya bil som han köpt till sig själv i...

Läs mer