Malin Frantz!

april 28, 2024

Vaktmästaren i magen fick hjälp med vårstädningen!

 

 

Då var söndagen här och snart  är helgen redan slut! Just nu sitter jag med färg i håret med en kopp kaffe ute i solen och njuter av det fina vädret. Så ljuvligt att våren äntligen verkar vara här! Jag har haft en lugn och stillsam helg. En vit sådan utan vin, bubbel och andra smaskigheter. Det kan vi väl kanske alla hålla med om var en bra idé då förra helgens ranson av den varan fylldes och rann över med råge!

I detta nyfunna hälsorus så fick jag för mig att göra en saltvattenflush. Spola systemet, se till så vaktmästaren i magen fick lite hjälp med att rensa ut i gömmorna där i tarmen och ställa till med storstädning. En tarmsköljning helt enkelt! Jag va ganska nervös i dag på morgonen då jag skulle sätta igång med det här spektaklet, jag har hört dem som mår jättedåligt av den här sortens utrensningar så det var med viss nervositet som jag förberedde mig.

 

 

Ni kanske undrar då varför man ska göra nåt sånt här? Jo, tarmen är ju kroppens avloppsrör, och likt ett avloppsrör så kan olika slaggprodukter fastna i skrymslen och vrår längs vägen. Det bildas plack på insidan av tarmen som kan ligga där och ruttna och götta sig i år och dar. BLÄÄRK! Det kan fastna parasiter, bli överväxt av skadliga bakterier och skräp, dessa kan på sikt göra dig sjuk då största delen av immunförsvaret sitter i magen. Har man då också för vana att äta mindre hälsosam mat så har man förmodligen en vaktmästare där inne som inte är allt för effektiv. En sån där som lite lönnfet sitter på en stol och dricker kaffe med fötterna på skrivbordet med en jättenyckelnippa i bältet som han inte har en aning om vart alla går men han känner sig liksom viktig. En sån som när man tittar närmare inte har fixat  gångjärnet på dörren som är trasig, inte dammat i hörnen och det där förrådet som borde vara organiserat och fint kan man inte ens komma in i för där ligger så mycket skit. Det där kan vara din tarm.

 

Jag började förbereda min storstädning med att innan läggdags ta en tesked svartkumminolja.

 

 

Svartkumminolja sägs vara väldigt bra för matsmältningen, är cellförnyande, antibakteriell, antiinflammatorisk och innehåller en massa bra fettsyror.

 

I dag på morgonen började jag sen med att koka upp 3 dl vatten och i detta löste jag upp 2 tsk himalayasalt. Det går lika bra med havssalt, men absolut inte vanligt bordssalt som mest innehåller natrriumclorid och har arseniksalt som klumpförebyggande medel. Därefter fyllde jag på vattnet tills det blev 1 liter ljummet vatten sammanlagt. Detta delade jag upp i tre portioner och drack i ett svep med 5 minuters mellanrum. Jag pressade i en halv citron i vattnet också mest för smakens skull.

 

 

 

Det var oväntat lätt att få i sig allt vattnet! Sen var det bara att vänta. Det hände absolut ingenting. En timme senare drack jag ytterligare ett glas vatten med 1 tsk basbalans (man kan likaväl ta bikarbonat) och 1 tsk c-vitamin. Jag tog askorbinsyra för det va det jag hade hemma. Detta basar kroppen och syresätter tarmen och bidrar till ytterligare utrensning.

 

 

Fortfarande hände ingenting. Jag började fundera på om jag kanske var en av dem som inte får nån större reaktion första gången man gör det här….men det skulle visa sig att jag inte behövde bli besviken! Efter en stund drack jag ytterligare ett glas vatten men med 1 tsk aktivt kol i blandningen den här gången. Kolet binder till sig olika toxiner och gifter som kan släppa om det suttit mycket plack i tarmen under lång tid. Dessa vill vi ju inte ha ut i blodet då det kan ge olika trista symptom, så därför dricker man kol som har en fantastisk förmåga att binda dessa till sig.

 

 

Efter ytterligare en stunds väntan utan några resultat så drack jag en kopp svart kaffe med 1 tsk mct-olja i. Detta för att ytterligare sätta fart på utrensningsprocessen då koffein är laxerade som de flesta av oss kaffedrickare redan vet.

 

 

Vid det här laget hade jag ju i runda slängar fått i mig närmare 2 liter vätska och vaktmästaren där inne började så smått få fart på fläsket! Han måste ha trott att det sprungit läck nånstans och hittade inte vart man stänger av huvudkranen. Jäklar i min lilla låda vad saker och ting tog fart! Och utan att gå in på vidare detaljer så kan jag säga att jag en timme senare kände mig ett par kilo  lättare, fräsch som en nyponros och genomspolad från topp till tå!

Jag måste säga att det var en oerhört uppfriskande och skön känsla att ha gjort den här storstädningen. Jag fortsatte fasta fram till strax efter lunch. Tog en lånpromenad innan jag åt. Man kan såklart fasta hur länge man vill men jag kände att jag var hungrig vid det laget och käkade lite försiktigt. Det här är ett ganska milt och skonsamt sätt att göra en tarmsköljning på. Man kan med fördel upprepa behandlingen nån gång i veckan under en period för att känna att man rensat ut ordentligt. Jag kommer absolut att göra det här igen!

 

Sådär! Då har jag kanske satt en massa griller i huvudet på en och annan hälsonörd där ute!

Och har du inga medicinska hinder så rekommenderar jag det verkligen!

Nu vet ni hur jag spenderat min söndag!

Kram Malin

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil, Uncategorized

Studentvecka och mys med Bob och Bittan!

  Vilken vecka det har varit! Min äldste son tog studenten i tisdags och stoltare kan väl ingen vara än en mor i det läget! Efter tre år på livsmedelsprogrammet med inriktning på konditori och bageri så stod han där. Nybakad student, redo att springa ut i...

Läs mer

Livsstil

Söstra mi!

  Helgen har spenderats med man och syster med familj i Halmstad. God mat som alltid när vi är där. Jag och min syster delar intresset för god mat och dryck, även om hon är utbildad kock och konditor så hon är betydligt vassare på det hela än mig, så lagar vi...

Läs mer

Livsstil

Jakten på glimmers!

  Usch. Det har inte alls varit en speciellt härlig vår för mig. Mitt skov vill inte ge med sig och jag känner mig orkeslös, trött och svag. Jag har ont! Jag försöker göra små utflykter till gymmet men det vill inte fungera. Det var länge sen ett skov höll i...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Mini make over i köket och midsommarsnaps!

I går kände jag att måttet var rågat. Jag hade fått nog. Inte en dag till tänkte jag stå ut med att leva på detta sätt!!! I 10 år har vi bott i vårt hus. I 10 år har jag velat ha ett nytt kök. I 10 år har alla andra projekt gått före. För några år sen så målade jag...

Läs mer

Livsstil

Gräsänkligheter!

  Denna fantastiska fredag började kanske inte så himla fantastiskt som man kanske önskat att fredagar borde börja. Ni vet, någon smyger sig försiktigt in i rummet med en frukostbricka fylld med nybakta croissanter, hemgjord persikomarmelad, nån smetig lagrad...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Enchanted!

    Are you ready for it? Är ni redo att höra om min helg i Stockholm och mitt besök på Friends arena när Taylor Swift för första gången besökte Sverige? Är ni redo för en bildkavalkad med suddiga inzoomade iphonbilder? Men först. Jag är så otroligt...

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

En ljuvlig dag.

  Den här dagen har varit en sån där dag som fyllt upp själen med liv. En dag då jag fyllt upp mina energidepåer med njutning och lust till allt som gör livet här på jorden värt att leva. Jag har varit i nuet, i kontakt med kroppen, själen och livet. Morgonen...

Läs mer

Livsstil

Tillbaka på gymmet!

Nu äntligen känns det som att Kennert har börjat släppa taget och jag kan så sakteliga ta mig tillbaka på gymmet igen! Den här veckan har jag varit på plats 3 dagar och känt på vikterna igen. Jag älskar att träna, att känna mig stark, frisk och få upp flåset.......

Läs mer

Livsstil, Uncategorized

Ett svårt fall av dyspurgoli!

  Denna söndag har spenderats i städandets tecken! Städa är det värsta jag vet. Det är så vansinnigt tråkigt! Jag är dessutom helt galet dålig på det. Jag kan gnugga på en fläck i tid och evighet utan att fanskapet ger med sig. Spraya på medel, byta till...

Läs mer

Livsstil

Vips så finns man inte mer, minns det när du tvekar.

I morgon är det 7 år sedan min pappa körde rakt in i himlen med sin sprillans nya röda lilla sportbil. Jag kan inte tänka mig att han skulle kunnat göra en bättre entré där utanför pärleporten. Nerkabbat. I full fart. i sin nya bil som han köpt till sig själv i...

Läs mer